luni, 23 august 2010

Rottweiler la casa

Daca tot am vorbit de rottweiler in apartament este bine sa discutam un pic de rottweiler tinut in curte. Din start trebuie sa spun ca rottweilerul nu este un caine care sa stea in lant. De fapt nici un caine nu trebuie sa aiba un astfel de tratament pentru ca un caine in lant este un caine chinuit.

In momentul in care adunceti puiul de rottweiler la curte el trebuie sa respecte anumite reguli impuse de dumneavoastra ( la fel ca si in cazul apartamentului) si anume unde are voie sa umble si unde nu , trebuie sa invete locul in care isi va face nevoile toata viata , plus ca trebuie invatat si modul in car trebuie sa se comporte cu oamenii care intra in curte.

Trebuie sa alegeti foarte bine locul in care construiti cusca cainelui. Este bine ca acesta sa fie pusa intr-un loc in care cainele din cusca poate sa observe 90% din curte , dar nu toata curtea , astfel incat el sa poata supraveghea cea mai mare parte a curtii sau trebuie totusi sa faca un efort ca sa o vada toata. Privilegiul de a veghea peste absolut toata curtea o are doar cainele dominant, stapanul care poate sa vada si sa se plimbe peste tot cand vrea el.

Este indicat sa faceti in jurul custii si un tarc, astfel incat cainele sa aiba spatiu de deplasare , atunci cand nu doriti din diferite motive sa fie liber prin curte ( diferite munci , musafiri). In tarc cainele trebuie sa aiba atat umbra cat si soare , deci puteti opta pe acoperirea pe jumatate a tarcului asa incat sa il protejati pe rottweilerul dumneavoastra de soarele prea puternic, ploaie , zapada ..etc.

Chiar daca rottweilerul sta mai mult liber prin curte , sa nu aveti impresia ca acesta face cu mult mai multa miscare decat un rottweiler care traieste la apartement. Rottweilerii sunt caini destul de linistiti si prefera sa stea tolaniti la usa stapanului , asa ca este nevoie sa organizati reprize de joaca si iesiti in drumetii pe cat de mult este posibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu