vineri, 13 martie 2009

Alegerea tipului de mancare pentru rottweiler

Daca vrem ca puiul nostru sa se transforme intr-un rottweiler adult frumos , sau ca prietenul nostru sa traiasca cat mai mult si cat mai sanatos alaturi de noi , este necesara o alimentatie de calitate si vitamine. Am vorbit de astfel de mancruri din gama super-premimum cum ar fi Eukanuba, Acana..etc mancaruri care au in compozitie proteine, vitamine, grasimi foarte bine calculate pentru o dezvoltare aromioasa a cainelui. Totusi chiar si cu astfel de mancare premium exista cazuri in care observam ca rottweilerul nostru este slab (sau incepe sa slabeasca), incepe sa ii apara matreata, sa se scarpine mai des sau blana sa nu mai aiba stralucire. In astfel de momente trebuie sa intervenim in alimentatia cainelui pentru ca acesta poate nu asimileaza cum trebuie sau are un exces sau un deficite de anumite vitamine sau proteine. Daca vedeti ca rottweilerului nu ii prieste o anumita mancare schimbati-o , insa schimbarea sa se produca treptat in decursul de 1-2 saptamani, timp in care combinati vechea mancare cu cea noua.

Nu faceti insa experimente pe cainele dumneavoastra si sa ii schimbati foarte des mancare. Daca vedeti ca ii merge bine cu un anume tip de mancare continuati cu ea. Daca un catel nu mananca o anumita manacare asta nu inseamna neaparat ca nu este buna si nu ii prieste, poate sa fie si un moft din partea lui. Astfel daca nu vrea sa mananca dupa 15 minute luati vasul din fata cainelui si nu ii dati nimic de mancare pana la urmatoarea masa. Chiar daca la inceput o sa vedeti ca se impotriveste , foamea isi va spune cuvantul si in cele din urma va manca.

2 comentarii:

  1. daca am un catel de o luna jumatate si nu vrea sa bea apa, si laptic nu vrea decat din biberon, cat pot sa il mai tin asa?(specific ca el nu a supt la mama lui decat f putin, pana in 4-5 zile si l-am hranit numai cu biberonul, iar de vreo 2 saptamani ii dau si laptic si pateu sau slam special, dar nu poate fara lapte)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu se poate sa nu poata. daca ii opresti ratia de lapte nu are ce sa faca. se va obisnui cu apa. o sa planga la inceput, o sa faca urat , nu o sa vrea sa se atinga de apa , dar nu te lasa induplecata, sunt mici trucuri pentru a obtine ce vrea

    RăspundețiȘtergere