sâmbătă, 26 iunie 2010

Coada moarta la Rottweiler

Dupa cum stiti in standardul rasei rottweiler , este prevazut ca acesti caini sa fie lasati cu coada. Mai sunt persoane care inca prefera sa taie coada rottweilerului , chiar daca acest lucru nu mai este accept si se penalizeaza intr-un concurs.

Am pornint astfel discutia legata de coada unui rottweiler pentru ca trebuie sa mentionez o anumita problema care poate sa apara , problema pe care multi nu o cunosc sau nu au auzit de ea. Poate nici eu nu as fi stiut de ea daca nu s-ar fi intamplat la rottweilerul meu. Sa va povestesc mai detaliat ce s-a intamplat .

Saptamana trecuta cu acele calduri insuportabile pentru noi si pentru catei , m-am decis in weekend sa ies cu rottweilerul la munte , la o plimbare. Zis si facut , distractie si fericire maxima pentru rott-ul meu , asa incat toata ziua a fost la balaceala prin rau. Ziua urmatoare de la capat , iesit , alergat , plimbat si apoi o inca o jumatate de zi plina de balaceala. Luni dupa toata distractia il vad cu coada lasata in jos, bleaga. Nu am dat prea multa importanta , stiind ca atunci cand este obosit nu are chef sa stea cu coada pe sus , i se pare probabil mult prea obositor. Marti insa la fel , tot cu coada jos...miercuri deja m-am alarmat . Am inceput sa verific coada , sa vad ce s-a intampalt , de ce rottweilerul meu nu isi mai tine coada sus . Am tot strans de ea, am masat-o , el nici macar nu o baga in seama, nu o simtea acolo . Speriat am inceput sa sun la veterinar , de frica ca si-a rupt coada , chiar daca nu dadea nici un semn de durere.

Dupa multe ore de panica, medicul meu veterninar nefiind in zona ca sa il vada , am gasit raspunsul la aceasta problema legata de coada rottweilerului. NU , nu a fost rupta sau fracturata. Pur si simplu nu o mai simtea, erau intrerupte practic terminatiile nervoase care duc la coada. Acest simptom se numeste Coada moarta sau Coada innotatorului si apare la cainii care stau mai mult in apa rece. Poate sa nu apara decat in anumite cazuri , nu de fiecare data , iar coada isi va reveni dupa cateva zile . Deci atentie mare , daca mergeti cu rottweilerii la baie , verificati bine toata coada , daca vedeti ca nu o misca , daca vedeti ca nu prezinta dureri la palpare sau nu gasiti contuzii , motivul pentru care rottweilerul dumneavoastra nu sta cu coada pe sus, este ca are "Coada moarta".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu