joi, 6 august 2009

Comanda ASTEAPTA

Comanda ASTEAPTA este tot o comanda de baza si trebuie sa obisnuim puiul de rottweiler cu ea pentru ca este nevoie de ea in multe situatii.

Am reusit foarte usor si rapid sa il invat pe rottweilerul meu comanda ASTEAPTA astfel: in momentul in care ii dadeam de mancare si il puneam in comanda SEZI luam vasul cu mancare in mana. Cand el dadea semne ca ar vrea sa se apropie si sa manace ii spuneam ASTEPATA si ridicam vasul. Dupa 3-4 repetari de genul acesta rottweilerul a invatat ca daca ii spun ASTEAPTA si el se ridica nu mai primeste mancare. In momentul in care am vazut ca sta cateva secunde in ASTEAPTA am dat comanda MANANCA si l-am lasat sa manance in voie, el a perceput astfel faptul ca a mancat ca pe o rasplata ca a facut comanda ASTEPTA bine. La fiecare masa am lungit perioada de asteptare pentru rottweiler, pana am ajuns la situatia in care puteam sa ies din raza sa vizuala si totusi sa nu manance fara sa primeasca comanda. Prin acest dresaj rottweilerul a invatat practic doua comenzi - comanda ASTEAPTA si comanda MANACA ( la cerere si nu altfel, adica totul in mod controlat de stapan).

Dupa ce rottweilerul a invatat comanda ASTEAPTA si a executat-o corect am inceput exercitiile pentru ASTEAPTA si in afara rutinei legate de masa. Il puneam in SEZI si ASTEAPTA si ma indepartam de el. Daca efectua asteptarea corect ma apropiam de el si il recompensam.

Comanda ASTEAPTA se poate da atat din CULACAT cat si din SEZI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu