luni, 13 iulie 2009

Comanda SEZI

Rottweilerii sunt o rasa de caini foarte inteligenti ( o tot repet si o sa o repet la infinit) astfel ca pentru ei sa invete o anumita comanda sau ceea ce dorim de la ei este foarte usor. Problema la rottweileri este ca sunt destul de incapatanati, isi pierd repede atantia si interesul si au tendinta sa incerce sa faca lucruri de capul lor si sa isi fenteze astfel stapanul.

Tocmai de aceea este bine ca odata ce invata o anumita comanda sa facem exercitii si repetari pe toata durata vietii.

Una dintre comenzile de baza in dresura unui rottweiler este comanda SEZI. Comanda SEZI se invata foarte usor inca de la o varsta foarte frageda pentru puiul de rottweiler. Luati in mana o recompensa , o bucatica din mancarea preferata a puiului , o bucatica de cascaval sau de piept de pui fiert. Aceste bucati nu trebuie sa fie mari , ele trebuie sa ii starneasca dorinta puiului dar sa nu il sature.

Cu puiul de rottweiler in fata dumneavoastra duceti mana cu recompensa deasupra capului rottweilerului asfel incat acesta ridicand botul sa miroase o sa cada involuntar in sezut. In momentul in care puiul incepe sa faca miscarea de asezare rostiti comanda SEZI. Cand puiul a ajuns in SEZI dati recompensa si laudati-l cu BRAVO. Repetati comanada SEZI . La inceput nu fortati puiul mai mult de 2-3 minute cu exercitii. El va asocia comanda SEZI cu sezutul si primitul recompensei.

Atentie nu recompensati puiul inainte de se fi asezat complet.

Comanda SEZI se poate invata la orice varsa , dar cum am spus este indicat ca puiul de rottweiler sa cunoasca comenzile de baza de cat mai repede posibil. Pentru cei cu rottweileri mai mari se poate invata comanda sezi si cu lesa si zgarda atasat ( cu toate ca recomand mai mult metoda cu recompensa deasupra capului). Astfel in momentul in care spuneti comanda SEZI trageti usor de lesa in spate facandu-l astfel pe rottweilerul dumneasvastra sa se traga si sa se aseze. Recompensati-l . Atentie la aceasta metoda nu trageti tare de lesa pentru a nu-i provoca rani la gat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu