joi, 9 aprilie 2009

Dresajul la rottweiler

Am sa incep sa postez despre dresaj si predresaj la rottweiler. Inainte de a porni si a explica modul de invatare al unor comenzi (mod care a dat rezultate in ceea ce priveste puiul meu de rottweiler) trebuie sa stim ca niciodata nu este prea tarziu pentru a invata un caine anumite comenzi. Nu exista o limita de varsta, in sensul ca puiul nici nu este prea mic pentru a incepe dresajul , nici prea batran pentru a intelege anumite comenzi. Este adavarat ca daca se porneste un dresaj cu un pui mic acesta va intelege comenzile poate mult mai bine decat un rottweiler la maturitate care are deja numite obiceiuri formate.

Pentru toti posesorii de rottweiler nu incepeti cu puiul exercitii de agresivitate pe motivul ca acesta este foarte bleg sau sperios . Rottweilerul ajunge la maturitate abia in jurul varstei de 2 ani, pana la aceasta varsta fiind considerat copil si ca atare se comporta ca si un copil. Rottweilerul pana la 2 ani invata, exploreaza mediul in care traieste, are parte de diferite experiente care il vor forma mai tarziu ca si adult. Rasa rottweiler este cunoscuta ca fiind o rasa cu agresivitate genetica, de la natura , asa ca nu trebuie sa scoatem la iveala acea agresivitate. In jurul varstei de 1 an si jumatate la rottweiler i se va dezvolta singura acesta latura inclinata spre protectie si paza, va deveni mai agresiv cu alti cani , fiind constient de capacitatile sale si astfel vrand sa arata ca este un caine dominant.

Comenzile de baza in dresaj (predresajul) puteti sa il faceti singuri, nu este ceva greu si cainele se va bucura de aceasta activitate pe care o va face impreuna cu stapanul sau. Sedintele de dresaj trebuie sa fie o placere pentru caine iar comenzile nu trebuie sa fie executate din frica. Dupa ce stie comenzile de baza si chiar doriti sa faceti un dresaj mai complex in jurul varstei de 8-9 luni puteti sa apelati la un dresor profesionist care sa face un dresaj de paza si aparare cu rottweilerul dumneavoastra.

Atentie mare insa atunci cand alegeti un dresor. Mergeti inainte si urmariti cum decurge o sedinta de dresaj cu alti caini, evitati dresorii care pun accentul pe batai sau alte metode traumatizate pentru caini. Incercati sa vorbiti cu alte persoane care au avut caini la dresat la respectivul dresor si vedeti rezultatele pe care acesta le-a avut.

O parere pur personala...eu nu voi lasa niciodata un caine de al meu sa stea la dresura 1-2 luni fara ca eu sa il vad. Voi accepta doar dresori care permit lucrul cu cainele impreuna cu stapanul pentru ca au fost n cazuri in care cainii tinuti la dresori au fost batuti, tinuti in custi mizere, infometati si care faceau comenzile doar de frica in preajma dresorului , iar odata adusi acasa parca nu au facut dresaj absolut deloc.

15 comentarii:

  1. Am un rottweiler metis cu ciobanesc german de 6 luni. Nu reusesc sa il fac sa se concentreze la comenzi ,mereu se joaca . Noaptea cand curtea e invadata de maidanezi ,el e primul la joaca cu ei si devasteaza impreuna cu ceilalti.
    Ce e de facut cu el ?

    Mersi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu un caine de rasa tot trebuie sa vorbesti ca atfel cainele tau iti va deveni un caine bleg sau mai bine zis un caine prost, in fiecare zi daca ii spui tot cate ceva cainele te va intelege daca nu cominici cu cainele tau atfel il poti tine ca un caine de corcitura.. si inca ceva daca vrei sa til dresezi de fiecare data cand ii spui ceva il lauzi si ii dai ceva os sau cei place lui .....

      Ștergere
  2. pai trebuie sa ii faci un program clar de dresaj . incepe dresajul intr-un mediu controlat cu cat mai putini stimuli care sa ii perturbe concentrarea. pe masura ce el va face comenzile bine intr-un astfel de mediu, il vei introduce apoi intr-un spatiu inca care sa ii se puna la incercare concentrarea si exersati comenzile acolo. trebuie multa rabdare si repetitie.

    referitor la joaca cu maidanezii , el are 6 luni, este un pui si ii sta capul numai la joaca. incerca sa inchizi locurile prin care intra maidanezii

    RăspundețiȘtergere
  3. am intrat in posesia unui rottweiler de 1 an si 8 luni. mai poate fi dresat ?

    RăspundețiȘtergere
  4. rog raspuns de la cineva care se pricepe pe www.laurentziu_bluemail@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur ca poate sa fie dresat, nu o sa fie la fel de usor ca si cu un pui de cateva luni , insa se poate

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua!Ieri am primit si eu un puiut de rottweiler in varsta de 1 luna si jumatate am inteles.Vreau sa stiu si eu care este varsta ideala pt a incepe dresarea acestuia(este mascul) si cam cat ar fi pretul in cazul unui dresaj cu un dresor profesionist. Multumesc anticipat! O zi buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. salut vrei sa facem schimb de linkuri cu olteanuflorin.blogspot.com?

    RăspundețiȘtergere
  8. salut ,am o intrebare. Am un pui de rotwiller de ,are 8 saptamani credeti ca ar fi bine sa incep cu "dresajul" de acum? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Care e varsta ideala pentru a incepe dresajul la rottweiler?? Unii dresori zic la 1 an altii la 6 luni..!?

    RăspundețiȘtergere
  10. buna seara.am un rotw.de un an si trei luni.l-am dresat cum m-am priceput am avut multe rase de ciini puternici cu el e altceva.ii place sa lucreze l-am invatat de la 6 luni sezi stai vine la semn cind pocnesc din degete ataca, cind ii spun unu nu muscsl nu ial doar UNU.l-am invatat sa stea si sa vina doar cind il chem(cind pocnesc din degete adica la semn).merge in lesa cu botnita.acum a inervenit o problema de 3 luni nu il mai scot la plimbare in lesa si intimpin probleme nu mai socializeaza cu oamenii daca trece o bicicleta e prapad trebuie sa-mi fac bine impamintarea in asfalt altfel ma trage ca pe sanie.e crescut in masina aici stam bine amindoi cind sunt in trafic sa nu credeti ca a avut curajul careva sa se dea jos la mine sau sa imi loveasca masina.daca nu plec nicaieri cu masina trebuie sa-l scot si sa-l las vreo ora an masina in parcare sa-si faca damblaua apoi il iau in casa.este talie uriasa americana.m-am gindit sa-l donez,eu m-am operat de hernie si e puternic.stau in sector 6.am dat anunt si pe mercador.Anita Zaharia

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamna Anita Zaharia as dori sa stiu daca mai este valabil anuntul dumneavoastra si daca da astept din partea dumneavostra un raspuns.Tel 0720742293

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua as vrea sa intru in posesia unui rottweiler si am auzi ca la 7 ani trebuie impuscat sau eutanasiat din cauza agresivitatii este adevarat ?
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca daca l-ai dresat normal si te-ai comportat neagresiv cu el, atunci nu e nevoie

      Ștergere
  13. Doresc sa dresez un pui de rottweiler de 11 luni, ma puteti ajuta cu un contact. Ma puteti contacta la, tel.0742230209 Adrian

    RăspundețiȘtergere