miercuri, 8 aprilie 2009

Cum scapam de capuse

Rottweilerul este un caine care ii place sa alerge , sa caute prin toate ierburile, sa fuga sau sa se tavaleasca prin iarba. Dar dintr-o astfel de joaca pe blana cainelui pe langa paraziti si purici se pot prinde si capuse. Capusele au obiceiul sa se prinda in zona piptului si gatului la caine , isi introduc bine capul in piele si sug sangele. Este indicat ca dupa ce va intoarceti in casa cu rottweilerul sa ii faceti un control amanuntit in zonele indicate mai sus pentru a vedea daca nu a adus cu el in casa capuse. Daca le descoperiti nu trageti de ele pentru ca mai mult ca sigur capul capusei va ramane infipt in piele si se va rupe doar corpul. Daca totusi ati facut asta si capul de la capusa a ramas in piele puneti spirt si tetraciclina pe zona respectiva si urmariti-o cateva zile pentru a vedea daca se infecteaza.

Pentru a scoate capusa din pielea cainelui puneti un deget pe ea si incepeti sa o invartiti . Continuati sa o invartiti pana cand capusa se va desprinde si va cadea ( max 2 min). Atentie la locul in care cade capusa . Sa fiti pe faza pentru a putea sa o recuperati imediat si sa o omorati .

Pentru prevenirea capuselor se pot folosi : zgarda scalibor, este foarte buna , sau o solutie numita "frontline" , solutie care se picura pe blana cainelui si astfel il protejeaza de paraziti. Pentru mai multe informatii despre aceste masuri de protectie impotriva capuselor adresati-va medicului veterinar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu