miercuri, 21 martie 2012

Rottweiler neastamparat

Buna ziua,
Am si eu un pui de rottweiler care urmeaza sa faca 1 an. In general este foarte cuminte, dar avem o mare problema. De cate ori iesim afara se repede la copiii cu rolele sau cu bicicleta. Si bineinteles la cateii de rasa mai mici. Nu stim cum sa il disciplinam sa nu mai faca acest lucru.
V-am atasat si cateva poze cu Sasha.
Multumesc anticipat
Andreea

Buna Andreea, cainele tau care inca nu a implinit varsta de un an este inca un pui, jucaus, caine care se indreapta spre adolosecenta , astfel incat tot mai mult vrea sa exploreze, sa arate ca este mai mare, mai puternic etc. In momentul de fata atractia lui fata de role sau bicicleta este o joaca , insa daca nu se intervine, in timp poate sa devina o problema , mai ales in preajma copiilor ( el fiind un caine mare ). Trebuie sa incepi un ritual de dezobisnuire a acestui comportament . In primul rand eu ti-as sugera in momenul in care iesiti la plimbare sa folosesti o zgarda de forta. Astfel poti sa ai un control mai bun asupra lui si poti sa ii faci mult mai usor corectiile din zgarda. Inainte de a merge la plimbare repeta cateva comenzi , incearca sa o intruduci intr-o stare de ascultare , sa stie ca tu o duci la plimbare, ca tu hotarasti unde mergeti si cat stati .

Ea nu are voie sa plece de langa piciorul tau , sau din comanda pas fara ca tu sa ii dai liber . Nu trebuie sa ai o stare de tensiune, insa urmareste-i atent reactiile atunci cand va apropiati de cineva cu role , bicicleta, iar daca vezi ca da semne de excitatie , fa-i o corectie . Poti de asemenea sa lucrezi si acasa cu ea pe langa o bicicleta , sa o lasi sa o miroase apoi sa o pui in sezi sau culcat pe langea ea . Pornind din acest punct poti sa incepi sa faci plimbari cu ea in jurul bicicletei ( ea bineinteles in zgarda si in comanda pas) sa o faci sa se obisnuiasca cu ea . Apoi cineva din familie poate sa miste incet bicicleta , tu de asemenea pastrezi cainele intr-o comanda de asteptare si abia apoi cand vezi ca este calma poti sa treci la plimbari usoare in drept cu bicicleta . Este un pic de lucru , dar nu este ceva foarte greu

In ceea ce priveste reactia fata de alti caini, nu stiu cat de mult i s-a facut socializarea , insa poti sa continui cu socializarea sa + folosirea unei zgarzi de forta si a exercitiilor de dominare pot sa dea rezultate foarte bune. Trebuie insa exercitii dese si nu uita in locuri publice foloseste neaparat lesa si botnita.

Sper ca ti-am putut fi de folos macar un pic, si pentru orice alte informatii sau detalii iti stau la dispozitie. O zi cat mai placuta .

PS am atasat si cateva poze trimise de Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu