marți, 27 martie 2012

Probleme rottweiler

Buna dimineata!
Scuze de deranj, insa am vazut pe un site ca dai sfaturi in legatura cu caini, in special cu rasa rottweiler.
As dori sa ma ajuti si pe mine in legatura cu anumite aspecte.
Am un rottweiler de 6 saptamani. Momentan il tin la bloc, pana ce termina cu vaccinurile, dupa care va sta la curte. Stiu ca e mica si ca momenan problema cu facutul nevoilor intr-un anumit loc nu e executata, insa de 2 zile are un comportament mai urat, ca sa zic asa. In fine, mereu roade la picioare si maini..si baga bine coltii...nu stiu ce are si cum pot sa o dezvat..Aseara zici ca intrase 'diavolul' in ea.. nu avea astampar deloc, m a zgariat rau, venea tot timpul sa muste, la maini si chiar la fatza (e foarte hoata, vine incet la tine si apoi imediat sare la fatza).Ma gandesc ca poate e normal comportamentul ei.. dar nu-mi place, as vrea sa o dezvat pentru ca o sa ajung sa-mi fie frica de ea..
Daca ai putea sa ma ajuti, ti-as fi foarte recunoscatoare.
Multumesc frumos.

O zi buna!


Salut. Hai sa o luam cu inceputul . Ai in fata un pui de 6 saptamani ( cam mic, ar fi trebuit normal sa stea alaturi de mama si fratii sai pana la varsta de 8-9 saptamani) nu ai nici un motiv sa iti fie frica sau sa nu stii ce sa faci in astfel de momente . Ce o sa faci in momentul cand ai in fata un caine adult de 50+ Kg.

Sa o luam cu inceputul. NU AI NICI UN MOTIV SA ITI FIE FRICA ! Tu esti stapanul , puiul este un subordonat . Asa merg treburile intr-o haita, iar voi de acum sunteti o haita . Ea daca ar fi ramas intr-o haita de caini la fel ar fi invatat , regulile de subordonare , de ascultare si ierarhie . Ea prinde si roade si isi infige coltii pentru ca asa este invatata, pentru ca asa stia ca este jocul cu fratii ei . Tu acum trebuie sa ii schimbi acest comportament si sa o inveti ce are voie si ce nu are voie in cadrul si in relatiile cu familia. Nu trebuie sa fi agresiv cu ea , trebuie doar sa te impui ca un lider in fata ei si ea atunci o sa te asculte si o sa se comporte asa cum vrei .Pentru asta insa trebuie sa ai rabdare, sa lucrezi zilnic cu ea, sa formati o relatie intre voi.

Incepe cu regulile de predresaj, invatrea numelui, invatarea primelor comenzi -obisnuirea cu recompensa, hai, sezi, culcat , asteapta. Lucrezi treptat la comenzi , cand vezi ca stapaneste bine o comanda , mai introduci inca una si tot asa . Invat-o atunci cand te asculta sau face ceva bine sa primeasca o recompensa care poate sa fie sub forma de hrana sau o jucarie sau o mangaiere. Nu ii acorda recompense gratuit , chiar daca este dragalasa. Pentru orice recompensa ea trebuie sa faca ceva ( de ex. asta pe cand mai creste chiar un pic..vreo sa o mangai sau sa te joci cu ea , pune-o prima data sa faca un sezi , un culcat si apoi Bravo , puteti sa incepeti jocul).

Acum referitor la muscat daca vezi ca ea vine la tine si incepe sa te prinda de pantaloni ii zici NU , hotarat, si apoi ii canalizezi atentia spre o jucarie ( eu am avut rezultate bune cu oasele acelea din sfori ), iar in momentul in care vezi ca merge la acea jucarie o lauzi si ii dai jucaria . Daca tu atunci cand te musca tragi mai tare ca sa scapi sau te agiti sau zbieri , ea o sa ia toata povestea ca pe o joaca, uite ce distractie , uite ce ii place daca vrea ca eu sa musc ( asa gandeste ea). Nu te lasa, repet multa rabdare si exercitiu. Gasesti aici pe blog mai multe articole despre predresaj, recompensa, ierarhie si comportamentul puilor de rottweiler.

Te rog peste cateva saptamani sa imi retrimiti un mesaj, sa imi spui cum te mai descurci cu ea .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu