marți, 1 septembrie 2009

Reguli generale in dresura cainilor

Daca tot a vorbit de invatarea anumitor comenzi o sa prezint cateva reguli de baza care trebuie sa apara in dresura uni rottweiler si de fapt in dresura oricarui caine.

Regula 1 dresura caini

O sedinta de dresura pentru caine trebuie sa fie de scurta durata si trebuie sa se incadreze in 5-10 minute de antrenament pentru a putea mentine atentia cainelui. Sedinta de dresura trebuie sa fie o experienta placuta pentru caine , astfel inca de fiecare data cand o faceti cainele sa o faca din placere. Este foarte important atunci cand incepeti exercitiile sa aveti si starea necesara pentru asta Daca nu aveti chef , mai bine nu incepeti pentru ca rottweilerul simte foarte usor starea dumneavoastra si astfel puteti avea parte de o sedinta de dresura fara rezultate.

Daca cainele nu raspunde pozitiv la comenzile pe care i le dati , dupa cateva incercari , un ii dati nici o recompensa. Dupa cateva secunde reveniti cu o comanda simpla si cresteti apoi din nou complexitatea comenzilor.

Intotdeauna terminati exercitiile intr-o nota pozitiva si vesela. Ultima comanda trebuie sa fie simpla si sa fie o comanda pe care stiti ca rottweilerul o executa foarte bine. Dupa ce a facut-o recompensati-l si laudati-l, apoi lasati-l la joaca prin comanda "liber". Nu terminati exercitiul cu un sec "bine"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu