marți, 3 februarie 2009

Pui de rottweiler in casa noua

Daca ati cumparat puiul de rottweiler ( cu pedigree de preferat) trebuie sa il aduceti si acasa. Cum am mai spus varsta ideala pentru a aduce un pui de rottweiler acasa este de 8 sapatamani, varsta la care puiul trebuie sa aiba deja 2 vaccinuri facute precum si deparazitare interna. Indiferent ca stati la casa sau la apartament este bine sa tineti puiul de rottweiler la inceput in casa, ferit de contactul cu alti caini nevaccinati sau cu locurile prin care acestia au trecut pentru ca la aceasta varsta puiul nu are inca anticorpii formati si poate foarte repede sa se imbolnaveasca. Se stie ca rottweilerii sunt foarte sensibili la parvoviroza.

Dupa ce il aduceti in casa lasati puiul sa cerceteze singur noul sau spatiu. Nu il agitati , nu trageti cu el. Puiul este oricum speriat de schimbare, de noile persoane cu care are contact , asa ca nu este bine sa aiba un stres in plus. Este bine sa stabiliti locul in care va dormi catelul de comun acord cu acesta pentru ca rottweilerul are o personalitate foarte puternica si poate locul ales de dumneavoastra nu este pe placul puiului. Rottweilerul prefera sa doarma intr-un loc in care poate sa vada usa de la intrare (sau o usa pe care el o considera ca fiind usa de intrare).

Prima noapte in noul loc este foarte stresanta pentru puiul de rottweiler si este bine ca in acesta noapte stapanul sa fie alaturi de pui si sa treaca impreuna peste stres. Acest lucru este bun si pentru formarea unei lagaturi intre pui si stapanul sau.

2 comentarii:

  1. salut!mi-am luat un rott de curand si pe langa faptul ca nu-l pot dezvata sa faca pipi si caca peste tot,nu-l pot invata nici convinge in vreun fel sa nu doarma in camera cu mine ci pe hol unde are jucariile vasele cu apa si mancare si prosopul lui pe care a stat de cand l-am luat.daca inchid usa plange si latra de imi trezeste si parintii si vecinii...si cedez si il iau in camera...nu stiu cum sa ma descurc...am si o perioada grea pt ca sunt in sesiune de exam...astept raspuns...mersi frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. scuze pentru raspunsul tarziu , dar ca sa poti sa il inveti trebuie in primul rand sa nu cedezi. cu cat o sa cedezi mai mult cu atat data viitoare va face mai multa galagie. rottweilerii sunt caini foarte inteligenti si speculeaza orice bresa in manifestarile de sef ale stapanului. el vede si stie clar deja , ca daca plange si face galagie tu vei ceda si il vei lua cu tine in camera. o sa planga o nopate , doua si dupa aceea daca vede ca nu are nici un rezultat nu va mai continua. este bine sa il epuizezi inainte de culcare prin joaca sau plimbari ( daca ai terminat schema de vaccinare ). in ceea ce priveste facutul prin casa trebuie multa rabdare si perseverenta. multa bafta!

    RăspundețiȘtergere