joi, 29 ianuarie 2009

Pui rottweiler cu pedigree

Cum am mai spus si in alt post, inainte sa ma hotarasc sa achizitionez un pui de rottweiler m-am documentat cat am putut de mult, am discutat cu perosoane care au crescut pui de rottweiler, am intrebat ce fel de probleme cu avut cu puii si apoi cu cainii deveniti adulti. Am cautat apoi anunturi cu vanzari pui de rottweiler (este plin netul de ele), am gasit apoi canise , m-am interesat de ele, am cautat persoane care cunosc canisele respective si am vorbit cu persoane care au achizitionat pui de rottweiler de la canisele respective. Din start am refuzat sa ma duc in targ sa cumpar un pui de rottweiler (pentru ca asa zice proprietarul dar de fapt nu are nici un act).

Multe persoane atunci cand vor sa cumpere un pui de rottweiler dupa ce vorbesc la canise si vad pretul cerut de acestea pentru un catel spun din start ca este foarte scump si decat sa dea cateva sute de euro pentru un caine mai bine cumpara din piata un pui cu 1-2 sute de lei , ce daca nu are acte ca tot rottweiler este.

Trebuie sa va spun inainte de toate ca un caine ca si rottweilerul nu este absolut deloc un caine ieftin. Este un caine de talie mare, mananca mult, are nevoie de hrana de calitate si tot felul de vitamine. Un caine cumparqat din piata nu are deloc certitudinea ca nu va avea probleme genetice de comportament (agresivitate), boli (displazie de sold). Aceste persoane care vand astfel de caini in piata doresc doar sa scoata un profit de pe urma puilor. Sa nu credeti crescatorii care va spun ca va costa mai mult (mult mai mult) hartia (pedigree-ul). Pretul pentru pedigree este in jur de 20 de lei.

De ce am vorbit atat despre achizitionarea unui pui de rottweiler cu pedigree? Pentru ca am intalnit multe persoane care au cumparat pui de rottweiler de la diferiti vanzatori si au avut numai de suferit dupa. Nu cred ca va doriti ca puiul dumneavoastra care a trait zi de zi cu dragoste pentru familie , sa il vedeti ca dupa un an se chinuie si nu poate umbla din cauza durerii.Ultimul caz pe care l-am intalnit a fost al unei persoane care a cumparat un pui , pui pe care il credea rottweiler caci asa i-au zis stapanii. Micutul avea doar 5 saptamani cand a fost cumparat cu 150 lei. Trebuie sa stiti ca nici un crescator adevarat nu vinde un pui de 5 saptamani, pentru ca puiutul abia atunci isi face socializarea la grupa canina, nu este inca vaccinat (si astfel riscul sa moara este destul de mare). Pe langa asta puiul are pe piept pete albe(lucru interzis in standardul rasei rottweiler), si seamana mai mult a metis de ciobanesc german cu rottweiler. Bineintele asta nu inseamna ca nu va fi iubit cainele, insa daca tot va doriti un rottweiler , cumparati-va un rottweiler adevarat cu pedigree.

6 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da stii pretul unui pui de Rottweiler adevarat cu tot cu pedigree?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la 200 de euro la 500 de euro depinde de linia din care vine

      Ștergere
    2. De la 200 de euro la 500 de euro depinde de linia din care vine

      Ștergere
    3. De la 200 de euro la 500 de euro depinde de linia din care vine

      Ștergere