luni, 20 iunie 2011

Agresivitate la rottweiler mail

Salut. Am si eu o femela rottwailer de 7 luni foarte frumoasa si foarte jucausa. Problema mea este ca ii este foarte frica de alti caini si nu stie sa se apere. A fost chiar mucata de cateva ori de maidanezi pentru ca nici macar nu se fereste. Crezi ca ma poti ajuta cu un sfat? Multumesc anticipat.

Raspuns: Salut . In primul rand femela de rottweiler pe care o ai are doar 7 luni , adica este inca pui . Pana la varsta de 1 an jumate- 2 ani ea va trece prin mai multe etape , pana sa ajunga un caine matur . Cum am spus ea fiind inca pui este normal sa fie jucausa si sa nu aiba nici o urma de agresivitate ( ceea ce este un lucru foarte bun si iti recomand sa nici nu incerci sub nici o forma sa ii cresti agresivitate , agresivitate care o sa se dezvolte singura odata cu maturizarea). Pentru a scapa de frica de caini trebuie sa ii faci o socializare cat mai buna , insa aceasta socializare trebuie sa o faci cu caini care nu sunt absolut deloc agresivi si sunt la fel de jucausi ca si ea . Nu lasa sa socializeze la intamplare cu orice maidanez care poate fi purtator de boli si in acelasi timp poate sa devina agresiv in orice moment. Incerca sa faci o socializare controlata , in locuri in care poti interveni imediat si fara nici un risc petru pui . In momentul in care esti pe strada si vezi un maidanez nu te opri sa o mangai si sa ii intaresti astfel frica . Continua-ti drumul ca si cand nu ar fi nici un caine in apropiere voastra . Normal in cazul in care vezi ca acel caine da semne de agresivitate incearca sa ocolesti zona , insa sub nici o forma nu ii intari aceasta frica , sau nu o pune fata in fata cu cainele agresiv .

Incerca acesta socializare si o sa vezi ca in timp o sa i se schimbe atitudinea . Daca te mai pot ajuta si cu alte sfaturi pe viitor , cu mare placere . Astept vesti de la voi .

5 comentarii:

  1. salut! Am un rottweiler mascul talie mare in varsta de un an si 5 luni.Problema este ca atunci cand il scoatem la plimbare,in momentul in care vede un alt caine de rasa in lesa,parul de pe spate i se ridica si devine destul de agresiv insa acest lucru nu se intampla si atunci cand in raza lui apare un caine comunitar si zic asta deoarece,pare ca se teme de acestia...isi lasa urechile pe spate,se baga intre picioarele noastre sau se ascunde dupa noi.Rar s a inamplat sa ramana indiferent la aparitia unui astfel de caine.O alta problema ar fi ca daca il las la joaca cu alti caini,de rasa,fie ei femele sau masculi,pare mereu dominat de acestia...se lasa muscat,el fara a riposta,se lasa chiar calarit de alti masculi,chiar daca acestia sunt mai mici... sincer in astfel de momente nu fac decat sa ma simt penibil fata de stapanii celorlalti caini,deoarece cu toate ca ryan al nostru e mare si frumos si multi cred ca este o fiara,el nu arata asta in fata celorlalti si din nou spun ca cel mai urat e sa vad cum sincer,se lasa aproape penetrat de ceilalti caini... Deci,e normal un astfel de compotament la varsta lui?? Si daca nu,ce pot sa fac sa ii schimb aceste proaste obiceiuri?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. Nu cred ca el stie sa faca diferenta intre un caine de rasa si unul maidanez, ei nu au scris pe frunte daca au pedigree sau nu . Trebuie sa analizezi foarte bine reactiile lui referitoare la cainii intalniti . Daca face urat doar la masculi sau la orice caine intalnit , daca face asa la caini de diminsiuni mai mari sau nu conteaza . La fel , cum se comporta atunci cand vede un maidanezi . Este foarte greu pentru mine doar dintr-o discutie sa pot sa spun ce este de facut in cazul tau . Cel mai bine eu zic sa il vada un dresor profesionist , sa analizeze live reactiile si sa propuna un plan de corectare a problemelor. Oricum , daca rottweilerul tau a fost socializat cum trebuie , nu sunt probleme grave pe care le ai , iar legat de reactia din parc, nu are de ce sa iti fie rusine , crede-ma mai bine ai un rottweiler docil , care stie sa se joace , care stie sa umble la pas intre oameni , decat unul pe care nu il poti scapa o secunda ca sare la bataie cu alti caini.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am doi rott caine si catea ,varsta 7luni dar nu sunt agresivi deloc cu oamenii,latra foarte rar la oameni sunt agresivi cu animalele de talie mare vaci,cai etc.
    La ce varsta incep sa-si apere curtea de oameni?
    Sunt foarte afectuosi cu toate persoanele care intra in contact.
    Vreau sa fie un pic mai rai,stie cineva pe la ce varsta incep sa fie adevarati paznici?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere