marți, 23 iunie 2009

Rottweilerii si caldura

Este din ce in ce mai cald afara si dupa cum ati observat rottweilerii nostri sunt tot cu limbile afara de "jumatate metru". Rottweilerul este o rasa de caine care iubeste apa si zapada, iar lunile de vara pline de soare si caldura nu ii prea sunt pe plac. Iata cateva safaturi pentru a trece cu bine peste vara.

Rottweilerul sa aiba la discretie apa si daca se poate incercati sa o inlocuiti de cate ori puteti pe zi, pentru ca el prefera apa rece. Incercati de asemenea, daca sta la curte, sa aiba un loc amenajat, acoperit unde sa se poata retrage si sa nu stea direct in bataia soarelui. Daca aveti posibilitatea lasati o cadita plina de apa , o sa aveti o surpriza atunci cand o sa vedeti rottweilerul dumneavoastra cum o sa se balaceasca si o sa se joace .

Daca nu stati la curte , incercati sa faceti plimbarile dupa ora 8 seara , cand soarele nu mai este asa puternic. Daca vedeti ca rottweilerul dumneavostra nu mai poate de cald si nu mai are putere, inveliti-l intr-o patura uda pentru a se racori.

Atunci cand il duceti cu masina , folositi aerul conditionat pentru a face o temperatura constanta in masina. Incercati sa evitati sa lasati geamul deschis , chiar daca o sa vi se para ca rottweilerului ii place la nebunie sa mearga cu capul scos pe geam..vantul poate sa ii produca conjunctivita.

3 comentarii:

  1. catelul meu e foarte acomodat cu caldura pentru ca si-a petrecut "copilaria" intr-un cosulet pe alorifer, dar asta nu l-a impiedicat in momentul in care am ajuns la munte sa se infiga direct in rau :))

    RăspundețiȘtergere
  2. fiind caini cu blana neagra si destul de masivi sunt sensibili la caldura si de aceea cauta orice apa pentru o mica balaceala. au existat cazuri in care au murit rottweileri din cauza ca au fost lasati in masina la soare

    RăspundețiȘtergere