luni, 20 iunie 2011

Agresivitate la rottweiler mail

Salut. Am si eu o femela rottwailer de 7 luni foarte frumoasa si foarte jucausa. Problema mea este ca ii este foarte frica de alti caini si nu stie sa se apere. A fost chiar mucata de cateva ori de maidanezi pentru ca nici macar nu se fereste. Crezi ca ma poti ajuta cu un sfat? Multumesc anticipat.

Raspuns: Salut . In primul rand femela de rottweiler pe care o ai are doar 7 luni , adica este inca pui . Pana la varsta de 1 an jumate- 2 ani ea va trece prin mai multe etape , pana sa ajunga un caine matur . Cum am spus ea fiind inca pui este normal sa fie jucausa si sa nu aiba nici o urma de agresivitate ( ceea ce este un lucru foarte bun si iti recomand sa nici nu incerci sub nici o forma sa ii cresti agresivitate , agresivitate care o sa se dezvolte singura odata cu maturizarea). Pentru a scapa de frica de caini trebuie sa ii faci o socializare cat mai buna , insa aceasta socializare trebuie sa o faci cu caini care nu sunt absolut deloc agresivi si sunt la fel de jucausi ca si ea . Nu lasa sa socializeze la intamplare cu orice maidanez care poate fi purtator de boli si in acelasi timp poate sa devina agresiv in orice moment. Incerca sa faci o socializare controlata , in locuri in care poti interveni imediat si fara nici un risc petru pui . In momentul in care esti pe strada si vezi un maidanez nu te opri sa o mangai si sa ii intaresti astfel frica . Continua-ti drumul ca si cand nu ar fi nici un caine in apropiere voastra . Normal in cazul in care vezi ca acel caine da semne de agresivitate incearca sa ocolesti zona , insa sub nici o forma nu ii intari aceasta frica , sau nu o pune fata in fata cu cainele agresiv .

Incerca acesta socializare si o sa vezi ca in timp o sa i se schimbe atitudinea . Daca te mai pot ajuta si cu alte sfaturi pe viitor , cu mare placere . Astept vesti de la voi .